fbpx

Centar za preduzetništvo Kragujevac u projektu Digital Cities

 

O samom projektu

Projekat „Digital Cities“ ima za cilj povezivanje zemalja zapadnog Balkana sa Velikom Britanijom. „Digital Cities“ omogućava intenzivnu mobilnost i razvoj kapaciteta za organizacije u digitalnoj i krativnoj industriji kako bi se ojačala saradnja. Krajnji cilj je razvijanje kapaciteta HUB-ova, start-upova, malih i srednjih preduzeća koja rade u kreativnoj industriji, bave se tehnologijom i obrazovanjem na zapadnom Balkanu i iniciranje uzajamne saradnje sa Velikom Britanijom. Predstavnici 50 digitalnih centara i 24 grada pridružili su se projektu podrške razvoju zapadnog Balkana.

Projekat „Digital Cities“ je finansiran od strane HM Government, a realizuju ga British Council Serbia Nova Iskra.

 

Centar za preduzetništvo Kragujevac i „Digital Cities“

Od 50 digitalnih centara, Centar za preduzetništvo Kragujevac je izabran da zastupa Kragujevac i postao jedan od 50 centara koji učestvuju u ovom projektu. Naš predstavnik, Djordje, posetio je dva događaja koja su održana u sklopu projekta.

KICKOFF Conference – Na ovoj konferenciji, učesnici su upoznati sa iskustvima i primerima dobre prakse iz Velike Britanije. Ova konferencija je održana u hotelu Splendid u Budvi, Crna Gora.

Digital Cities Bootcamp – Bootcamp je održan u Mokrin House-u i predstavlja intenzivni, trodnevni program sa ciljem da pomogne učesnicima u razvojnim potrebama izraženim tokom procesa prijave. Neke od ključnih tema ovog programa su:

  • upravljanje proizvodima;
  • timska kultura;
  • blockchain tehnologija;
  • strateški marketing za digitalni biznis;
  • 1 na 1 rad sa predavačima.

Šta vam je na umu?

avatar