fbpx

CleanTech meetup u prostorijama KG HUB-a — da li startapi iz Srbije mogu da se probiju na evropsko tržište?

 

O Meetup-u

 

Ovog leta i jeseni u Startit organizuje seriju Cleantech okupljanja koja za cilj imaju povezivanje i izgradnju zajednice ‚‚zelenih” startapa u našoj zemlji. Peti ovakav meetup će biti održan u saradnji sa KG Coworking & HUB-om u njihovim prostorijama 23. oktobra od 18 časova.

U utorak, 23. oktobra, od 18 časova u prostorijama KG HUB-a  (TC Šumadija, Miloja Pavlovića 9 ) biće održan meetup na kojem će govoriti Nevena Aksić i Nemanja Milović. Tema meetupa će biti predstavljanje mogućnosti za dobijanje sredstava u oblasti čistih tehnologija i iskustvo Kragujevačkog startapa Freon Frog.

Poslednjih godina se u fokusu javnosti sve više nalaze inovativne tehnologije koje doprinose smanjenju zagađenja životne sredine i borbi protiv klimatskih promena.

Cleantech startapi su počeli da dobijaju više pažnje od investitora, a pojavio se i veliki broj programa koji nude bespovratna sredstva timovima koji razvijaju tehnologije za rešavanje problema zagađenja i globalne promene klime.

Nemanja Milović će učesnicima predstaviti mogućnosti koje pružaju cleantech programi na kojima radi Startit, dok ćemo sa Nevenom Aksić razgovarati o tome kako je kako je graditi uspešan cleantech startap iz Kragujevca i njenim iskustvima u pribavljanju sredstava i podrške za razvoj proizvoda.

 

O predavačima

Nevena Aksić je studentkinja Fakulteta inženjerskih nauka Univerziteta u Kragujevcu na katedri za Energetiku i procesnu tehniku. Jedna je od osnivača startapa Freon Frog koji posluje u oblasti novih rashladnih fluida, Freon Frog rešava problem ispuštanja štetnih F-gasova u atmosferu i povećava efikasnost rashladnih sistema.

Nemanja Milović je menadžer projekata iz cleantech oblasti u Startitu (EIT InnoEnergy, Climate-KIC) i osnivač sajta klima101.rs koji se bavi klimatskim promenama.

 

Prijave

Događaj je zakazan za 23. oktobar od 18 časova u prostorijama KG HUB-a (Miloja Pavlovića 9, TC Šumadija II sprat). Prisustvo je besplatno, ali je prijava obavezna putem ovog linka.

 

Šta vam je na umu?

avatar