fbpx

Ovom politikom kolačića uređuju se način na koji Centar za preduzetništvo Kragujevac prikuplja, koristi, održava i objavljuje informacije prikupljene od korisnika (u daljem tekstu, “Korisnik“) preko www.preduzetnistvo.org sajta ili odredišnih strana u našem vlasništvu (u daljem tekstu “Sajt“). Ova politika kolačića se odnosi na Sajt, gde se koriste druge metode za prikupljanje podataka o korišćenju veb sajta da bi poboljšali Vaše iskustvo na mreži.

Ovom politikom se ne uređuje prikupljanje i upotreba informacija prikupljenih putem veb sajta www.preduzetnistvo.org. Za pregled politika o zaštiti privatnosti koje se primenjuju na korisnike Sajt-a, pogledajte našu Politiku zaštite privatnosti.

Molimo Vas da nam se obratite za dodatne informacije o ovoj politici ili ako Vam je neophodan detaljan spisak svih kolačića koje koristi naš veb sajt.

Vaš pristanak

Time što nastavljate da koristite naš veb sajt slažete se sa tim da možemo da postavimo kolačiće na vaš računar kako bismo analizirali način na koji koristite naš veb sajt. Molimo vas da pažljivo pročitate ovu politiku kolačića kako biste saznali detaljne informacije o podacima koje prikupljamo kada koristite ovaj sajt.

Ukoliko ne želite da prihvatite kolačiće u pogledu vašeg korišćenja ovog veb sajta, morate da prestanete da ga koristite.

Šta je kolačić?

Kolačići su male datoteke koje se postavljaju na vaš računar preko veb sajtova koje posetite ili određenih poruka e-pošte koje otvorite. Njihova upotreba je široko rasprostranjena kako bi veb sajtovi mogli pravilno da funkcionišu i kako bi njihovi vlasnici mogli da dobiju poslovne i marketinške informacije.

Kolačići koje koristimo na Sajt-u pomažu nam da vam obezbedimo bolje iskustvo na mreži, pamte vaše parametre i pomažu nam da poboljšamo sajt. Time što pristupate našim veb sajtovima slažete se da se ova politika kolačića primenjuje kad god pristupite Sajt-u, nezavisno od uređaja koji koristite.

Koje lične informacije prikupljaju kolačići?

Uopšteno, kolačić sadrži tekstualni niz koji sadrži informacije o pregledaču. Za rad nije neophodno da kolačić prepozna odakle ste, on samo treba da zapamti vaš pregledač.

Neki kolačići koje koristimo mogu da čuvaju informacije o vama koje su ličnije prirode. Ipak, takve informacije se čuvaju samo ako ste ih vi sami objavili na Sajt-u.

Da li mogu da povučem svoj pristanak?

Nakon što ste nam dali pristanak u pogledu korišćenja kolačića, na vašem računaru ili uređaju biće sačuvan kolačić koji ovo podešavanje pamti za naredni put. Ovo prestaje da važi nakon određenog vremena (u svakom slučaju u periodu od 13 meseci). Ukoliko u bilo kojem trenutku želite da povučete svoj pristanak, biće potrebno da izbrišete kolačiće preko podešavanja u internet pregledaču. Za dodatne informacije o brisanju ili blokiranju kolačića posetite aboutcookies.org

Kako mogu da isključim kolačiće?

Internet pregledači vam omogućavaju da promenite podešavanja u vezi sa kolačićima. U vašem internet pregledaču data podešavanja se najčešće nalaze u meniju „Opcije” (Options) ili „Parametri” (Preferences). Dole navedene veze mogu biti od pomoći ako želite bolje da razumete podešavanja. Ili, za dodatne informacije treba da iskoristite opciju „Pomoć” (Help) u svom internet pregledaču.

Podešavanje kolačića u Internet Explorer-u
Podešavanje kolačića u Firefox-u
Podešavanja kolačića u Chrome-u
Podešavanja kolačića u Safari-ju

Deljenje ličnih podataka

Cenetar za preduzetništvo Kragujevac ne prodaje, trguje ili iznajmljuje Korisničke lične identifikacione podatke drugima.

Koje kolačiće koristimo

Strogo neophodno Ovi kolačići su od suštinskog značaja da bi Vam se omogućilo da se krećete po Sajtu i koristite njegove delove.

PerformanseOvi kolačići prikupljaju informacije o tome kako posetioci koriste Sajt, na primer na koje stranice posetioci najčešće idu i da li dobijaju poruke koje saopštavaju grešku. Oni se koriste da bi se poboljšao rad sajta u njegovim narednim verzijama.

FunkcionalnostOvi kolačići omogućavaju sajtu da zapamti izbore koje napravite, kao što su korisničko ime, jezik ili region u kom ste i omogući bolje lično iskustvo.    

Ciljna populacija ili reklama Ovi kolačići se koriste da obezbede sadržaj koji je relevantniji za Vas i Vaša interesovanja.